Siitä lähtien, kun COVID19-pandemia alkoi leviämään maailmalla, monet ovat ajautuneet suurempiin taloudellisiin ongelmiin kuin koskaan aiemmin. Suomikaan ei ole välttynyt pandemian aiheuttamilta vahingoilta.

Lainahait ovat ottaneet yhteyttä moniin ihmisiin maassa. Ja tänä päivänä yli 400 000 suomalaisella on huonot luottotiedot. Monet heistä ovat nostaneet pikavippejä. Tämä on kuitenkin erityisen vaarallista, sillä pikavippien korot ovat tavallisia lainoja huomattavasti suuremmat. Tilannetta kuitenkin helpottaa se, että kulutusluotoille on asetettu korkokatto. Pandemiaa edeltävänä aikana enimmäiskorko oli 20%, mutta nyt se on laskettu 10 prosenttiin.

Yrityksilläkään ei kuitenkaan mene hyvin tällä hetkellä eivätkä pankit ole halukkaita antamaan yrityslainaa niille. Tällä hetkellä monet yritykset eri teollisuudenaloilta ovat ajautumassa konkurssiin. Monet yritykset ovat riippuvaisia kivijalkaliikenteestä. Ja kun erilaiset sosiaalista kanssakäymistä rajoittavat protokollat ​​ovat käytössä, näillä yrityksillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sulkea ovensa väliaikaisesti tai joissakin tapauksissa jopa pysyvästi.

Monet pankit epäröivät lainata rahaa, koska he eivät ole täysin varmoja siitä selviävätkö kaikki yritykset tästä pandemiasta. Odotammeko tilanteen pahenevan vuoden 2021 aikana? Virukselle on toki jo kehitetty rokotteita, mutta asiat eivät tule vielä palaamaan entiselleen tänä vuonna.